Menu

Sacre coeur

De installatie verbeeldt het uitvergrote orgaan van het hart, compleet met hartkamers en aorta. In het levensgrote hart wordt een dans uitgevoerd. In de dans wordt richting gegeven aan het gevoel van het fysieke hart en aandacht besteed aan de sfeer in de hartinstallatie op het moment zelf.
meer lezen

Sacre coeur

De choreografie geeft ruimte om via improvisatie het moment te kunnen vangen. Het idee is, de dans openheid te laten brengen in een gevoelsmatig gesloten hart. De bewegingen brengen het hart tot leven. Emoties worden losgedanst, van arrogant naar respectvol, van ongeduld naar enthousiasme, van onritmisch naar ritmisch. Dit in nabijheid van de immer pulserende liefdevolle oorspronkelijke kracht van het hart.

De thematiek gesloten – open heeft voor de performers een persoonlijk karakter, maar zal bij de toeschouwers herkenning en associatie met hun eigen hart opleveren. Aan het einde van de performance worden de toeschouwers uitgenodigd zelf het/hun hart, via de aorta, te betreden en de sfeer van het orgaan fysiek te beleven.

credits

choreografie: Dagmar Chittka
installatie: Emma Streng
dans/performance: Emma Streng, Dagmar Chittka
fotograaf: Misja Immink.

met dank aan: Tuincentrum Jaarsveld, Capelle a/d IJssel; Jaap Verseput,  Picknickeiland, Schouwen-Duiveland, Zonnemaire; Misja Immink; Daan van Geijlswijk; Kees van Putten.