Menu

Twisting Twins

Speciaal voor het BEPPENINGS Festival op de Rotte maakten Dagmar Chittka (Rauher Engel) en Judith Dormaar (Flying Artwork) TWISTING TWINS, een bouncing ballet door twee bruiden. De première vond plaats op het drijvende theater bij de Zaagmolenbrug te Rotterdam van Stichting Bep.
TWISTING TWINS werd o.a. mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Actieplan Cultuurbereik Rotterdam.
meer lezen

foto’s | video | recensies

Twisting Twins

Twee vrouwen veranderen hun uiterlijk van Marlene Dietrich tot Super Woman. Niets lijkt wat het aanvankelijk was. Twee bruiden die zich van elkaar bevrijden, of een siamees tweeling, die uit elkaar scheurt. Wat blijft dan nog over?
TWISTING TWINS is een voorstelling waarin vrouwelijke stereotiepen en het vrouwelijke schoonheidsideaal flink op de korrel worden genomen. Door te laten zien dat verschillende vormen van vrouwelijkheid als het ware maskers of kostuums zijn, die steeds verwisseld worden, toont TWISTING TWINS dat vrouwelijkheid geen vaststaand, natuurlijk gegeven is. Vrouwelijkheid wordt gecreëerd door kostuums en rekwisieten, houdingen, dans en bewegingen.  
Een bijzonder element in de voorstelling is het gebruik van een bounce-constructie (bungee-slierten). Deze constructie geeft de dansers de vrijheid om letterlijk tussen hemel en aarde te bewegen.

credits

artistiek advies: Martina Bruns
bounce-constructie: Wout Rockx
kostuums: Dorine van IJsseldijk
decor/rekwisieten: Nils van Went
fotograaf: Nils van Wentpers:

Recensies

Algemeen Dagblad 25 augustus 2005

“…..luchtacrobatiek en dans ontmoeten elkaar in een dromerige act, die vrouwelijke schoonheid op de korrel neemt….”
(Ivo van Woerden)