Skip to content
Menu

De kunst van het aanraken

In mijn beroep als choreografe en danseres ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de innerlijke beweging van het lichaam. Daarmee gepaard gaat het natuurlijke ritme wat in elk lichaam aanwezig is. Dat kan je bij jezelf en bij anderen leren voelen. En als je ermee bezig bent, kom je erachter dat er meer dan een ritme is. Heel boeiend! Dat is allemaal onderdeel van ons cranio sacrale systeem. Daar heb ik me de afgelopen jaren in verdiept: de kunst van het (aan)raken en luisteren.

Naast de danskunst is de kunst van het (aan)raken dus mijn tweede passie geworden. Deze passie heb ik ontwikkeld tijdens mijn opleiding aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie. De opleiding heeft mij niet alleen veel gebracht op persoonlijk vlak, maar ook in mijn beroep als danseres en choreografe. Het cranio sacrale systeem vormt de onderliggende basis van de nieuwe dans- en voelvoorstelling Schaap Zacht. De nieuwe ervaringen en inzichten uit de cranio hebben mij gemotiveerd om op een andere manier te kijken naar het performen en maken van een voorstelling. Het resultaat is dan ook anders dan u van Rauher Engel gewend bent. De voorstelling volgt een natuurlijke flow waar de kinderen en ik een eenheid vormen. Er is ruimte om zelf te ontdekken, te ervaren en te voelen. Kinderen krijgen tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan de voorstelling wanneer dit bij de kinderen zelf opkomt. Er wordt van kinderen op zeer jonge leeftijd al veel verwacht. Ze moeten van alles, worden elke dag geconfronteerd met regels en grenzen en op school wordt veel aandacht besteed aan resultaat gericht werken. Hierdoor komen kinderen al op zeer jonge leeftijd onder druk te staan. Er vormt zich een zekere conditionering waardoor de eigenheid van het kind niet tot bloei komt. Met de voorstelling Schaap Zacht laat ik een tegengeluid horen. Door het ontbreken van een verhaallijn, maar juist associatief en beeldend te werken, worden aangeleerde conditioneringen losgelaten. Ik creëer een openheid die de kinderen kunnen vullen met eigen associaties en fantasie.
 

Cranio sacraal behandeling

Verbonden aan de voorstelling Schaap Zacht, bied ik ter kennismaking een craniosacraal behandeling aan voor u of uw kind. Een meditatieve massage van zachte aanrakingen die beweging teweeg kan brengen op verschillende niveaus. Als u hier al bekend mee bent, zie het dan als een verdiepings- of verwenmoment. Op die manier kan ik een tipje van de sluier oplichten om u mee te nemen in mijn enthousiasme. 
 
 
Op mijn site vindt u meer informatie en ook mijn gegevens om een afspraak te maken:
www.stillnessandmotion.nl